BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Április 25-én nyílik a krími-ukrán államhatár

A Krím-félsziget és Ukrajna közötti államhatár ez év április 25-én nyílik meg és kezd működni - közölte újságirókkal Szimferopolban Andrej Panov, a krími határszolgálat ideiglenes vezetője.

Az Itar-TASZSZ jeletése szerint a krími határszolgálat jelenleg 27 ellenőrző pontot tart fenn és további három ellenőrző pontot nyitott meg gépjárművek, kettőt pedig a vasút részére. "Legálisan és teljes üzemben április 25-én kezdünk el dolgozni" - tette hozzá Panov, aki szerint a krími-ukrán határon a helyzet nyugodt.

"Nem alkalmazunk korlátozásokat, Reméljük, hogy ukrán kollégáink is ugyanezt teszik." Az orosz hírügynökség közben azt is jelentette, hogy Vlagyimir Putyin elnök Szergej Akszjonovot nevezte ki a Krím ideiglenes fejének. Putyin hétfőn fogadta Akszjonovot a moszkvai rezidenciáján. Hangsúlyozta, Akszjonov "sokat tett a Krím Oroszországgal történt újraegyesítése érdekében. Ezért a krímiek és az egész ország hálás Önnek" - tette hozzá Putyin.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.