BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A francia Riviéra volt Lázár kedvence

A francia Cote d'Azur volt Lázár János legkedveltebb úti célja hódmezővásárhelyi polgármesterként - írja a Blikk.

Háromszor is elutazott kíséretével a tengerparti Vallauris Golfe-Juanba, amely Cannes tőszomszédságában található a Földközi-tenger partján – tudta meg a Blikk közérdekű adatigénylés során a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivataltól.

Lázárék vélhetően összekötötték a kellemest a hasznossal, mert valamennyi alkalommal strandszezonban látogattak el a régi testvérvárosukba, kétszer június-július táján, egyszer pedig augusztusban. Az utazásokat nem lehet villámlátogatásnak nevezni, valamennyi alkalommal egységesen nyolc-nyolc napot töltöttek ott, bár a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint négy napot az utazás tette ki.

Lázár hat év alatt összesen hétszer járt külföldön hivatalos kiküldetés révén: a franciaországi utakon kívül kétszer utazott el a holland testvérvárosba, Haarlemmermeerbe, egyszer-egyszer pedig a németországi Ulmba és a burgenlandi Bruckneudorfba. Lázár benzinköltsége a külföldi utak során 1,1 millió forintot tett ki összesen, a város további 2315 eurós (mintegy 700 ezer forint) napi díjat biztosított - írja a lap.

Államtitkárként jóval többe kerültek Lázár utazásai: mint azt az origo.hu egy per során három hete megtudta, egy néhány napos olaszországi, angliai és svájci útjának csak a szállásköltsége 2 millió forintba került.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.