BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EU: Újabb szankciók a Krímmel szemben

Újabb büntetőintézkedéseket fogadott el az egyoldalúan Ukrajnától egyoldalúan elcsatolt Krímmel és Szevasztopollal szemben csütörtökön az Európai Unió Tanácsa.

Az erről szóló brüsszeli közlemény szerint az új szankciók tovább korlátozzák a befektetéseket, szolgáltatásokat és a kereskedelmet az EU által Ukrajna részeként elismert, Oroszország által tavasszal jogellenesen elcsatolt területekkel szemben.

Az újabb szankciók értelében uniós állampolgárok és európai székhelyű vállalatok nem fektethetnek be pénzt a Krímben, nem vásárolhatnak sem ingatlant, sem cégeket, nem nyújthatnak szolgáltatást és nem finanszírozhatnak cégeket a félszigeten.

A turizmus is leáll; az unióban működő vállalatok nem kínálhatnak sem a Krímbe, sem Szevasztopolba turisztikai szolgáltatásokat, az európai turistahajók pedig nem is köthetnek ki a vitatott hovatartozású területen, csak vészhelyzetben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.