BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Őrizetbe vették korrupció gyanújával a csíkszeredai polgármestert

Őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség.

A székelyföldi város elöljáróit csendőrök vitték Bukarestbe, a DNA központi székházába kihallgatásra, miután az ügyészek házkutatást tartottak lakásaikon, illetve a csíkszeredai városházán.

A DNA még nem közölte, hogy mivel gyanúsítja őket. A romániai sajtóba kiszivárgott értesülések szerint az ügyészek azzal gyanúsítják Ráduly Róbertet, hogy havi tízezer euró (hárommillió forint) csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától. Szőke Domokost is kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. A DNA előzetes letartóztatásukat kérte a bukaresti törvényszéktől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.