BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vádat emeltek Romániában Markó Attila volt RMDSZ-képviselő ellen

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának nyolc volt tagja, köztük Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt képviselője ellen - közölte csütörtökön a vádhatóság.

A DNA többrendbeli, súlyos következményekkel járó hivatali visszaélés vádjával küldte bíróság elé a kártérítési bizottság volt tagjait, akik állítólag 75 millió euró kárt okoztak az államnak azzal, hogy a piaci értéknél jóval magasabb kártérítéseket ítéltek meg a kommunizmus idején államosított ingatlanokért.

A december óta Magyarországon tartózkodó Markó Attila megalapozatlannak nevezte az ellene megfogalmazott korrupciógyanút. A politikus múlt héten lemondott képviselői mandátumáról, miután a DNA előzetes letartóztatásához kérte a parlament hozzájárulását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.