BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: Magyarország őrzi Bajorország határait

Bajorország határait ma Magyarország őrzi - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a migrációs válsággal kapcsolatban a bajorországi Banz kolostorban, Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel, a konzervatív CSU párt elnökével közös sajtótájékoztatóján.

Az Európai Uniónak és a Schengeni Egyezménynek köszönhetően ma a schengeni külső határnál lehet megvédeni Bajorország határait, és ezt ma a magyar határ jelenti - mondta Orbán Viktor, miután megbeszélést folytatott Seehoferrel és részt vett a CSU tartományi törvényhozási frakciójának tanácskozásán.

A most zajló migránsválság történelmi súlyban és történelmi távlatban határozhatja meg Európa jövőjét, és azt, hogy Európa hogyan válaszol a helyzetre, nagy mértékben meghatározza az, milyen választ ad Németország - mondta Orbán Viktor.

Kijelentette: a magyar kormány álláspontja szerint lehetséges a jog által megszabott keretek közé terelni a jelenleg "a jogrenden kívül" zajló folyamatokat, és ő ehhez kér támogatást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.