BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több százmilliárd forintot ajánlhat fel a kormány a menekültügy kezelésére

A David Cameron által képviselt brit menekültpolitikai modellhez áll közel az a magyar javaslatcsomag, amelyet Orbán Viktor a szerdai EU-csúcson képviselhet – mondták a Népszabadságnak a miniszterelnökhöz közeli források.

A lap szerint Orbán Viktor a kontrollált menekültbefogadási mechanizmust képviseli.„A konfliktust ott kell kezelni, ahol létrejött” – az lenne a magyar politika elvi állásfoglalása. Ez azonban nem feltétlenül jelenti a probléma részvétlen eltolását: a Népszabadság forrásai szerint szűk körben a miniszterelnök már tett említést egy olyan elképzeléséről, hogy Magyarország hajlandó lenne felajánlani éves költségvetése egy százalékát az Európára nézve beláthatatlan veszélyeket hordozó menekültkrízis kezelésére, amennyiben a többi 27 tagország saját büdzséje terhére csatlakozna hozzánk.

A magyar javaslatcsomagról hivatalos döntés még nincs. Amennyiben a lehetséges felajánlás a kiadások egy százalékát jelenti, úgy 163 milliárd forintról beszélhetünk, a költségvetési főösszeggel számolva már 330 milliárdról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.