BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világkvóta, még több befizetés - hat javaslattal érkezik Orbán Brüsszelbe

A migrációs válság kezelését célzó hatpontos javaslatcsomaggal érkezik az Európai Tanács esti rendkívüli ülésére, Brüsszelbe Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor kora délután a bajorországi Banz kolostorban, a német CSU tartományi frakcióülésének vendégeként ismertette javaslatait, amelyekkel az Európai Tanács esti bróüsszeli ülésére készül.

A magyar miniszterelnök javaslatai között szerepel a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni. Emellett kezdeményezi a menekültek és a gazdasági bevándorlók szétválasztását még a schengeni övezeten kívül, valamint a biztonságosnak tekintett országok listájának európai szintű meghatározását.

Negyedik javaslata, hogy új pénzügyi források érdekében minden tagállam növelje meg egy százalékkal befizetését és csökkentsenek minden kiadást egy százalékkal. Ez hárommilliárd eurót jelent egyszázalékonként - ismertette.

Indítványozta továbbá kiemelt partnerség kialakítását azokkal az államokkal, amelyek nélkül nem lehet kezelni a helyzetet, külön megemlítette Törökországot és Oroszországot.

Orbán Viktor végül világkvóták létrehozását javasolta, vagyis hogy az egész világot vonják be a menekültválság kezelésébe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.