BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Infrastruktúra-fejlesztési programot tart szükségesnek Lázár János

Nemzeti infrastruktúra-fejlesztési program elindítását tartja szükségesnek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki erről csütörtökön a Portfolio.hu gazdasági konferenciáján beszélt.

A Budapesti gazdasági fórum 2015 című rendezvényen a tárcavezető elmondta: a kormány a következő hetekben - a társadalmi partnerekkel közösen - hozzálát annak megvizsgálásához, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre a gazdasági növekedés fenntartásához.

Ezzel kapcsolatban Lázár János több kockázatra is felhívta a figyelmet, ezek között említette például a vállalati hitelezés volumenét, amelynek szerinte jelentős mértékű növelésére van szükség, továbbá szorgalmazta a bürokrácia és az abból élők számának csökkentését.

A Miniszterelnökség vezetője emellett nemzeti infrastruktúra-fejlesztési program elindítását sürgette, mert enélkül - mondta - nem lesz könnyű fenntartani a gazdasági bővülést. A közlekedési beruházások mellett a lakásépítések támogatását említette meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.