BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Négyszázezer migránst küldene vissza az EU

Az EU belügyminiszterei több százezer menedékkérelmet utasíthatnak el. Két afrikai országot is a kereskedelmi megállapodások felmondásával fenyegetnek, ha nem fogadják vissza polgáraikat.

Az Európai Unió belügyminiszterei több százezer migráns kiutasításáról szóló tervezetet fognak megvitatni Brüsszelben - adta hírül a The Times a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva.

A brit lap szerint az év első felében az Európai Unió területére belépett menekültek közül várhatóan 400 ezernek a menedékkérelmét utasítják el az uniós hatóságok. A The Times birtokába jutott diplomáciai dokumentum szerint őket a következő hetekben utasítanák ki, és vinnék el egy harmadik országba.

Brüsszel azzal fenyegeti Nigert és Eritreát, hogy visszavonja a segélyeket, a kereskedelmi megállapodásokat és a vízumegyezményeket a két országgal, ha elutasítják állampolgáraik visszafogadását.

Az uniós tervben több százezer migráns őrizetbe vétele is szerepel, ugyanis így akadályoznák meg az európai hatóságok azt, hogy kiutasításuk elől megszökjenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.