BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kimentették az egyik orosz pilótát, akinek a gépét lelőtték

A világ nagyhatalmai a török-orosz konfliktus résztvevőit próbálják nyugtatni, miután a törökök lelőttek egy orosz harci gépet.

Megöltek egy orosz katonát, akit a tegnap lelőtt repülő pilótáinak megmentésére indítottak. A BBC arról számolt be: a mentésre küldött helikoptert a szíriai lázadók kezdték el lőni, amikor a területük fölé ért.

A lázadók megölték a lelőtt repülő egyik pilótáját is, miután úgy katapultált, hogy már Szíriában ért földet. A társa sorsáról ellentmondásosak a hírek. A franciaországi orosz nagykövet azt nyilatkozta: őt meg tudták menteni, már egy orosz bázison van. Ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg.

A NATO eközben a török és az orosz kormányt is higgadtságra kérte, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök súlyos következményekre figyelmeztetett. Barack Obama később felhívta a török elnököt, Recep Tayyip Erdogant, és biztosította az amerikai támogatásról, hogy megvédhessék saját országukat. A Fehéz Ház közleménye szerint a két elnök egyetértett abban is, hogy el kell kerülni a krízis súlyosbodását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.