BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aktivisták foglalták el a flórián téri OTP Bankot

A Nem adom a házamat Facebook-csoport aktivistái elfoglalták az OTP Bank Flórián téri fiókját - írja az Origo.

A Flórián téri OTP-fiókban péntek reggel 15-en jelentek meg, gyakorlatilag elfoglalták az ügyféltér egyik szárnyát. Felállítottak egy sátrat, a köré táboroztak le. A bank nem zárt be, az ügyféltér másik oldalán továbbra is kiszolgálják az ügyfeleket - írja az Origo.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Rendőrök viszik ki a Nem adom a házamat mozgalom egyik tiltakozó aktivistáját Fotó: MTI Rendőrök viszik ki a Nem adom a házamat mozgalom egyik tiltakozó aktivistáját Fotó: MTI[/caption]

Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom vezetője az intézkedés közben telefonon azt mondta az Origónak, hogy társaival úgy döntöttek: újabb szintre emelik a véleménynyilvánításukat, ezért kijelöltek maguknak egy tüntetési területet a bankfiókon belül, ahol felállítottak egy sátrat, lefektettek néhány hálózsákot, és plakátokkal, feliratokkal demonstrálnak
a bankok devizahitelesekkel szembeni magatartása ellen. Előbb a bank biztonsági embere próbálta kitolni őket a helyiségből, majd rendőrt hívtak. 

A kiérkező rendőrök figyelmeztették a demonstrálókat, hogy tiltakozásuk a gyülekezési jogról szóló törvénybe ütközik, ezért felszólították őket, hogy hagyják el a bankfiókot. Többségük nem akart mozdulni, őket a rendőrök vezették ki az épületből. A Facebook-csoport tagjai azért akartak demonstrálni, hogy a bankok teljes kártérítést fizessenek a devizahitelezéssel okozott károkért.

A demonstrálók úgy érzik, akciójuk elérte a célját, mert bár a tervezettnél korábban kellett elhagyniuk a bankfiókot, de kellő figyelmet szereztek maguknak és a problémájuknak.

Az Origo helyszíni tudósítója eközben azt látta, hogy a bankfiók bezárt, a rendőrök az épület előtt igazoltatják a sárga pólós tiltakozókat. Pár perc után újra megnyitották a fiókot, de rendőrök álltak a bejáratnál. Az Origo helyszíni tudósítója azt látta, hogy fél 11-től ismét zavartalan a forgalom a bankfiókban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.