BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válsághelyzetet hirdetett ki a kormány az ország egész területére

Migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány, miután a déli határainknál minden ország lezárta a határait az illegális migránsok előtt.

Migrációs válsághelyzetet rendelt el a kormány az egész ország területére - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter.

Több ország is rendkívüli intézkedéseket vezetett be a határainál, Szlovénia, Horvátország és Szerbia is csak érvényes útlevéllel és vízummal enged be bárkit a területére. Azt nem tudni, hogy ez milyen reakciókat vált ki a migránsokban, akik az országok területén már bent vannak, ezért hirdették ki az egész ország területére a migrációs válsághelyzetet - indokolt a miniszter.

A humán erőforrás erősítése benne van a költségvetésben, ha pedig utat kell építeni a rendőrségi vagy katonai járművek számára, az további 7,3 milliárd forintot jelent majd. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az anyagok beszerzésére adott lehetőséget, a gépek beszerzésére később különíthetnek el forrást.

A román határzárat egyelőre nem kezdik el építeni, de felkészülnek arra a lehetőségre, hogy ha onnan is menekültek érkeznének, akkor ott is a leghamarabb elkezdhessék az építkezést. Odaviszik a kerítéselemeket, megtisztítják a területet, így ha szükséges, tíz napon belül elkészülhet ott is a kerítés.

Szlovénia kedden közölte, hogy éjféltől ismét szigorít az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat a migránsokat engedi be területére, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy menedéket kérnének Szlovéniában. Az intézkedésekre Belgrád és Zágráb is reagált, és hasonló korlátozásokat léptetett életbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.