BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háttéralkut kötött Orbán és Merkel? Nagy váltás jöhet a népszavazás után

Stílusváltásért cserébe segítség a kötelezettségszegési eljárásokban - erről állapodhattak meg a magyar és a német diplomácia vezetői.

A kormány a hét végi népszavazás után stílust válthat, cserébe segítséget remél a kötelezettségszegési eljárások ügyében - írta a Magyar Nemzet külügyes forrásokra hivatkozva. A lap szerint ennek oka az, hogy Orbán Viktor által képviselt menekültpolitika ugyanis veszélyes lehet Angela Merkelre nézve. Az alku értelmében a hét végi kvótanépszavazást követően a magyar kormány visszavesz a menekültellenes retorikából, és konstruktívabb lesz az Európai Uniót érintő kérdésekben is.

A német segítségnek köszönhetően az uniós közbeszerzési irányelvekkel ütköző Paks II. és a Budapest–Belgrád-vasútvonal beruházások miatt indult kötelezettségszegési eljárásokban kaphat a kormány zöld jelzést Brüsszeltől.

Jelenleg huszonegy olyan kötelezettségszegési eljárás van folyamatban Magyarországgal szemben, amelyeket a magyar kormány is súlyosnak ítél meg – derül ki a lap birtokába került, nem nyilvános kormányzati háttértanulmányból. A „gazdasági vagy politikai szempontból jelentős” eljárásokat összegző dokumentum gyászos képet fest hazánk és Brüsszel kapcsolatáról, számos ügy végére évek óta nem tesz pontot a kormány.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.