BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrupciós per kezdődött Kínában

Korrupcióval és hivatali visszaéléssel vádolták meg a közép-kínai Csungking egyik kerületének párttitkárát, Szun Cseng-cajt, akit korábban még az államfői tisztség várományosának is tekintettek – jelentették be a hatóságok.

Az egykori párttisztviselő elleni tárgyalás csütörtökön kezdődött a kelet-kínai Tiencsin egyik bíróságán.

Szun korábban a legfelsőbb kínai politikai vezetés 25 tagú testületének tagja volt, és megfigyelők szerint jó esélyei voltak arra, hogy bekerüljön a kilenctagú állandó bizottságba.

Az 54 éves férfit tavaly júliusban mozdították el hivatalából, és decemberben kezdődött el az eljárás ellene. Egyike azoknak a magas rangú vezetőknek, akik Kínában a Hszi Csin-ping 6 évvel ezelőtti hivatalba lépése óta tartó nagyszabású korrupcióellenes harc keretében elbuktak, akárcsak Csou Jung-kang, a kínai biztonsági szervek volt vezetője és Po Hszi-laj, Liaoning tartomány egykori kormányzója.

A pekingi kormány állítása szerint eddig mintegy 1,3 millió tisztviselőt vontak felelősségre korrupció miatt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.