BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymillió dollárt fizetett a szabadságáért Weinstein

A bukott filmmogulnak elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és csak New York és Connecticut államok között utazhat.

Vádemelés után egymillió dollár óvadék ellenében egy New Yorki bíróság pénteken szabadon engedte Harvey Weinsteint, akit a nap folyamán tartóztattak le nemi erőszak, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt.

A bíróság elrendelte, hogy a bukott filmmogulnak elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és és csak New York és Connecticut államok között utazhat. Útlevelét is bevonták.

A többszörös nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein amerikai filmproducer
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

A bíróság két nő sérelmére elkövetett nemi erőszakkal, szexuális zaklatással, erőszakos nemi közösüléssel és szexuális bűncselekménnyel vádolta meg őt.

„Ez a vádlott arra használta fel helyzetét, pénzét és hatalmát, hogy fiatal nőket olyan helyzetbe hozzon, amelyben képes volt szexuálisan megbecsteleníteni őket” – hangsúlyozta Joan Illuzzi-Orbon, a manhattani ügyészség illetékese a bíróságon.

Harvey Weinstein a bíróság előtt nem ismerte el bűnösségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.