BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A futballalapú sportban már nagyok vagyunk

Magyarország csapatai arany és ezüstérmet is nyertek az első Nemzetközi Beach Teqball Kupán Budapesten.

Első alkalommal került megrendezésre a 10 000 dollár összdíjazású Nemzetközi Beach Teqball Kupa a Budapest melletti Lupa tónál. Az egyedi sportinnováció, a Teqball ugyan már nem ismeretlen Magyarországon, sőt nemzetközi szinten is egyre több sportklub, oktatási intézmény, világhírű labdarúgó rendelkezik Teqball asztallal, azonban a pénteki verseny nem csak a helyszín szempontjából volt egyedi, hanem a magas összdíjazás tekintetében is különleges volt.

Fotó: Docler Holding

A sportág fejlődését jól mutatja, hogy – bár az induló csapatokat nem csak a hőség, hanem az ellenfelek is megizzasztották – a helyszínen szurkolók rendkívül látványos és igényes labdameneteket láthattak.

A 12 ország játékosainak szoros összecsapásaiból a magyar csapat, Blázsovics Ádám és Bányik Csaba kettőse került ki győztesen, ezzel megszerezve nem csak a Kupát, hanem a 2000 dolláros fődíjat is.

Második szintén egy magyar páros lett. Szolga Máté és Varga Bence játéka ezüstérmet ért. A harmadik helyezett a szerb csapat lett, Bogdán Marojevic és Nikola Mitro személyében. A díjakat Borsányi Gábor, a Nemzetközi Teqball Szövetség, a FITEQ elnöke, Gattyán György alelnök és Huszár Viktor társalapító adta át.

A sportág szerelmesei legközelebb októberben, a franciaországi Reimsben láthatják összecsapni a világ minden tájáról érkező párosokat a második Teqball Világbajnokságon.

A Teqballról

A Teqball egy főként a labdarúgáson alapuló új sport és sporteszköz, amely mind a professzionális, mind az amatőr játékosok számára is kiváló a készségek fejlesztésére. A Teqball a Gattyán György üzletember (a FITEQ alelnöke) cégbirodalmába tartozó Docler Holding tagja. A Teqball támogatói között számos világsztár megtalálható. A sport és a sporteszköz megálmodója, három alapítója: Borsányi Gábor, Huszár Viktor illetve Gattyán György.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.