BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vlagyimir Putyin készen áll a Donald Trumppal való találkozóra

Az orosz elnök kész találkozni amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal, emellett Vlagyimir Putyin azt is kifejtette, hogy aggasztja őt az iráni helyzet.

Az orosz elnök hajlandó lenne találkozni Donald Trumppal – ezt Putyin csütörtökön, egy Oroszország problémáival foglalkozó élő televíziós fórum alkalmából jelentette ki.

Korábban Trump közölte, hogy találkozna Putyinnal a G20-csoport június végén megtartandó oszakai csúcstalálkozója alkalmából.

Fotó: AFP

Putyin aggódva szemléli az iráni eseményeket

Katasztrofális következményei lennének egy Irán elleni amerikai katonai támadásnak – vélekedett Vlagyimir Putyin orosz elnök egy csütörtöki, több orosz tévécsatorna által élőben közvetített élő műsorban.

Putyin szerint egy amerikai támadás „minimum a régió számára katasztrófával járna”. Mint mondta,

az események ilyen fordulata az erőszak megjósolhatatlan eszkalációját indítaná el.

Az orosz elnök úgy vélekedett, hogy Teherán mindeddig tartotta magát a nukleáris programja korlátozásáról megkötött nukleáris egyezményhez.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.