BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország és Szerbia is csak nyert a vajdasági gazdaságfejlesztési programmal

Új korszak kezdődött a vajdasági magyar közösség életében – jelentette ki Szijjártó Péter.

Új korszak kezdődött a vajdasági magyar közösség életében, amikor 2016-ban elindult a magyar kormány gazdaságfejlesztési programja, amelyet a szerb kormány is elfogadott, és azóta kiderült, hogy a program nyertese a Vajdaság mellett, Szerbia és Magyarország is – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Zentán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programja szerződésének aláírási ünnepségén szólalt fel.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyarok esetében a nemzethatárok és az országhatárok nem esnek egybe, „ebből fakadóan a magyar kormányzati politikának a fókuszpontjában a nemzetpolitika kell, hogy álljon, és a kormányzati stratégia egyik sarokpontja a nemzetpolitika kell, hogy legyen”.

Határátkelőt is átadtak

A magyar külügyér a nap folyamán korábban a Kübekháza-Rábé határátkelőhely átadásán is részt vett, ahol elmondta, hogy Magyarország és Szerbia kapcsolata az együttműködésről és a folyamatos építkezésről szól. A miniszter szerint

a magyar-szerb viszony az ellenségeskedéstől indult, és a történelem valaha volt legjobb kétoldalú kapcsolatáig jutott.

Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Hozzátette: a két kormány felismerte, hogy a rossz viszonyon mindenki veszít, a jó kapcsolaton mindenki nyer, magyarok és szerbek, a hátár mindkét oldalán. A politikus úgy fogalmazott, a magyar-szerb határ Európa legismertebbjévé vált az elmúlt években.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.