BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar külügy sem belföldön, sem külföldön nem tud magyar fertőzöttről

Jelenleg nyolc magyar állampolgár tartózkodik a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sem belföldön, sem külföldön nem tud koronavírus-fertőzésben érintett magyar állampolgárról – közölte a KKM-et vezető Szijjártó Péter kedden Budapesten, újságírói kérdésre válaszolva.

Elmondta, nyolc magyar állampolgár tartózkodik a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban, közülük heten kívánják elhagyni a térséget.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ők egy evakuációs akcióban, légi úton tudják majd elhagyni a területet – tette hozzá, jelezve: az európai uniós tagországok között szoros koordináció működik, a franciák, németek, portugálok szervezik állampolgáraik kimentését, légi úton.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország mindhárom országgal felvette a kapcsolatot, hogy a Kínát elhagyni akaró hét magyar kiutaztatását meg lehessen szervezni.

Percről percre követhetjük a koronavírus terjedését

Kínában a fertőzöttek száma hétfő estig elérte a 4535-öt, míg a halálos áldozatok száma 106-ra nőtt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.