BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter: Hosszú és nehéz védekezésre kell berendezkednünk

Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásával kezdődött az Országgyűlés hétfői ülése.

Ezen a héten 20 repülőgépnyi szállítmány érkezik, köztük 10 millió maszk, 2000 lélegeztetőgép, 300 000 egészségügyi kesztyű érkezik hazánkba – közölte a külügyminiszter. Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásával kezdődött az Országgyűlés hétfői ülése – írja a Mandiner.

„Azért kértem szót a mai napon, mert mindenki, aki figyelemmel követi a világ híreit, láthatja, hogy a legerősebb gazdaságok is komoly nehézségekkel néznek szembe” – kezdte beszédét a külgazdasági-és külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Hosszú és nehéz védekezésre kell berendezkednünk. Haza kell hozzunk a külföldre rekedt magyarokat, újra kell indítani a gazdaságot – folytatta.

Magyarország időben lépett, a szállítások megindultak, a szerződéseket megkötöttük. Ezen a héten 20 repülőgépnyi szállítmány érkezik, köztük 10 millió maszk, 2000 lélegeztetőgép, 300 000 egészségügyi kesztyű érkezik hazánkba

– mondta a miniszter.

„Minden idők egyik legnagyobb repatriálása zajlik” – folytatta Szijjártó, aki elmondta:

eddig több, mint 5000 magyar hazajutását segítette a minisztérium, és további ezrek hazaérkezése van folyamatban. „Meg kell védeni pozíciónkat, miszerint mi vagyunk a legvonzóbb közép-európai befektetési célország”

– zárta felszólalását Szijjártó Péter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.