BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyors alkalmazkodásnak látja a káoszt a BKK

A gépjárművel közlekedők döntő többsége azonnal alkalmazkodott a pesti belvárosban bevezetett új közlekedési rendhez – vélelekedik a BKK. A HírTV Informátor stábja alig pár órával korábban káoszról számolt be.

Új forgalmi rend szerint lehet közlekedni Belső-Erzsébetvárosban az Andrássy út–Nagykörút–Rákóczi út–Károly körút határolta városrészben 2020. augusztus 10-e reggeltől. Az utcák élhetőbbé, biztonságosabbá tételét célzó forgalomcsillapítási program részeként életbe lépett változásokhoz a gépjárművel közlekedők döntő többsége azonnal alkalmazkodott – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Azt azonban a társaság is elismeri, hogy „persze akadtak olyanok, akik rutinból közlekedtek, így az első nap egyes útszakaszokon kisebb fennakadások is kialakultak.

A HírTV Informátor stábja ki is ment a helyszínre, hogy megnézze mit eredményezett a Niedermüller Péterék által megváltoztatott forgalmi rend. A helyszínen készült felévtel itt látható.

A megfordított forgalmi irányú egyirányú utcákban, illetve azokon az útszakaszokon, ahol megszűnt a várakozási lehetőség, több gépjármű még szabálytalanul parkol. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ mai közleményében is azt kéte az autók tulajdonosait, hogy az új forgalmi rendre való tekintettel járművükkel hagyják el a forgalomcsillapított zónákat, illetve figyeljenek a KRESZ-táblák által szabályozott közlekedési rendre, a kötelező haladási irányra.

Az új közlekedési rendről egyértelmű tájékoztatást adnak a kihelyezett KRESZ-táblák, aki azonban bizonytalan, hogyan közlekedhet a városrészben az új forgalmi rendnek megfelelően, annak a BKK ajánlja a Waze használatát: a navigációs alkalmazás már ismeri a hétfő reggel óta érvényes változásokat, és azok figyelembe vételével tervez útvonalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.