BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiugró mértékben nőtt a hazai fertőzöttek száma

Eddig Budapesten és Pest megyében regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Újabb elhunyt nincs.

Kilencvenegy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, újabb elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu.

A 91 új beteggel 5379-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614, 3757-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1008. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Kórházban 69 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: KAROLY ARVAI / various sources / AFP

Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket” – írja a kormányzati portál. Hozzátették: akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2346) és Pest megyében (782) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (403), Komárom-Esztergom (321), Zala (279), Borsod-Abaúj-Zemplén (166), Veszprém (160) és Csongrád-Csanád megye (159), a sor végén pedig Békés megye áll (21).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.