BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel 1,5 millió értékben loptak el állatokat Kaposvár környékén

Gazdákat károsított meg egy hét fős társaság.

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 44 éves férfival és hat társával szemben, akik a koronavírus járvány első hulláma idején élelmiszerek iránt megnövekedett kereslet kihasználása érdekében haszonállatokat loptak Kaposvár környékén – írja az ügyészség.

A férfi és két társa 2020 márciusának elején felkerestek egy Kaposvár környéki községben lévő telephelyet, ahol juhokat tartottak.

A vádlottak innen 8 darab vágósúlyú bárányt, és több mint 150 kilogramm tápot loptak el, melyet később a férfi értékesített. A vádlottak a bűncselekménnyel több, mint 200 ezer forint kárt okoztak.

A vádlott és négy társa később két autóval jelentek meg egy Juta melletti sertéstelepen, ahonnan

20 darab – összesen 600 ezer forint értékű – malacot tulajdonítottak el úgy, hogy az állatokat az istállóból kézről-kézre kiadogatták, majd az autókkal az egyik vádlott tanyájára szállították azokat.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt (illusztráció)

A vádlott és két társa még 2020 áprilisának elején egy Kaposvár környéki gazdához is betörtek, akitől

15 darab malacot loptak el közel fél millió forint értékben.

A kaposvári nyomozók azonban rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akik közül a 44 éves, büntetett előéletű, korábban már hasonló jellegű bűncselekmény miatt elítélt férfit elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség kezdeményezésére a járásbíróság elrendelte

az összesen közel 1,5 millió forint elkövetési értékű lopással gyanúsított férfi letartóztatását.

A nyomozók az ellopott, és később a vádlottak által haszonnal értékesített állatok közül összesen 18 darabot tudtak visszaszolgáltatni a sértetteknek.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg a további vádlottak esetében többségében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.