BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összesen 3870 magyar állampolgárnál mutatták ki egy nap alatt a fertőzést

Meghalt 116 beteg, így az elhunytak száma 5984 főre emelkedett.

3870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 254 148 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Meghalt 116 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5984 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 74 283 fő, az aktív fertőzöttek száma 173 881. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 22 százaléka, a gyógyultak 24 százaléka budapesti. 7932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 674-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre.

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és hamarosan indul a honlap, ahol lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. Ha meglesz a megfelelő és a magyar hatóságok által engedélyezett vakcina, akkor a védőoltások beadása az oltási terv szerv zajlik majd, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók – írja a portál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.