BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ukránok elsöprő többsége belépne a NATO-ba és az EU-ba

A közvélemény-kutatás eredményei elég egyértelműek. Az ukránok többsége egy esetleges népszavazás alkalmával a NATO- és az EU-tagságot is támogatná.

Ukrajna lakosságának több mint 80 százaléka az Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozásra adná le a voksát, amennyiben a közeljövőben népszavazást tartanának ezekben a kérdésekben – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Flags,Of,Nato,And,Of,Ukraine,During,Nato,Summit,2023
Ukrajna, NATO, ukrán
Az ukránok 86 százaléka a NATO-csatlakozás mellett szavazna / Fotó: Shutterstock

A Razumkov Központ felmérése szerint az ukrajnaiak 88 százaléka szinte biztosan részt venne azon a referendumon, melyen az lenne a kérdés, hogy Ukrajna csatlakozzon-e az Európai Unióhoz. Közülük 81 százalék igennel voksolna, 8 százalék pedig nemmel.

Az ország NATO-csatlakozása esetében a biztos szavazók aránya 82 százalék lenne. Ezen belül a kérdést 86 százalék támogatja, miközben 10 százalék elutasítja.

Bár mindenhol az igenek vannak többségben, vannak regionális eltérések az országon belül. Mindkét felvetés Ukrajna nyugati régiójában a legnépszerűbb, a déli megyék lakosai pedig kevésbé lelkesek a csatlakozásokat tekintve.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.