BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kijevi lakóházat talált telibe az orosz dróntámadás – videó

Az ukrán fővárosban egy többemeletes lakóház gyulladt ki az orosz támadás következtében. A felsőbb szinteket érte a találat, a lakosokat evakuálni kellett. Kijev ellen legutóbb október elején intézett nagy erejű dróncsapást az orosz hadsereg.

Péntek este az orosz hadsereg nagyerejű dróntámadást intézett az ukrán főváros ellen. Az egyik kamikaze drón egy többemeletes lakóházba csapódott be Kijev Szolomjanszkij városrészében, az épület kigyulladt – írta a Kyiv Independent.

Kijev lakóház tűz
A kijevi lakóház felsőbb emeleteibe csapódott be a drón / Fotó: X.com

A lap idézte Vitalij Klicsko kijevi polgármestert, aki elmondta, hogy a légiriadó este 9 óra körül kezdődött, és nagyjából harminc perccel később hallatszottak a robbanások. A városvezető elmondta, hogy az emeletes lakóház felső emeleteit érte találat, ott keletkezett a tűz is. A mentőegységek hamar a helyszínre értek, az épület lakóit evakuálják.

A városvezetés arra kérte a kijevi lakosokat, hogy a légiriadó végéig maradjanak az óvóhelyeken.

A főváros légvédelme az orosz drónok nagy részét meg tudta semmisíteni. A Sevcsenkivszkij kerületben lakóházak közelében egy nyílt területen törmelékek hullott le. A közelben nem tartózkodott senki, a hírek szerint nem sérült meg senki.

Legutóbb október 3-ára virradó éjszaka intézett nagyszabású légicsapást Kijev ellen az orosz hadsereg. A támadást iráni gyártmányú Shahed támadó drónokkal hajtották végre. A Kijev Városi Katonai Adminisztráció akkori tájékoztatása szerint a csapást sikerült elhárítani, az orosz támadások taktikája és módszerei ugyanis már több hónapja változatlanok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.