BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint ötezer fertőzöttek regisztráltak itthon egy nap alatt

Meghalt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6451 főre emelkedett.

5415 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6451 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: BvOP

A kormány további egy hónapig meghosszabbította a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedéseket, tehát

január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés.

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és elindult a vakcinainfo.gov.hu, ahol már lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. A nyugdíjasokat Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben is tájékoztatja a regisztráció lehetőségéről, ők pedig a levélhez mellékelt adatlap kitöltésével és visszaküldésével jelezhetik igényüket a koronavírus elleni oltásra. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.