BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többmilliós sikkasztással vádolnak egy falusi képviselőt

A pénzből ékszereket, márkás porcelánétkészleteket, autókat és ingatlanokat vásároltak.

Tizenötmillió forintos sikkasztással gyanúsítja Siklósnagyfalu független önkormányzati képviselőjét, és a baranyai kistelepülés polgármesteri hivatalánál köztisztviselőként dolgozó barátnőjét a rendőrség.

A Magyar Nemzet információi szerint

a kár az eddig beszerzett bizonyítékok alapján becsült összeg akár többszöröse is lehet, a pár ugyanis több mint egy évtizede dolgozik az önkormányzatnál, így nem kizárt, hogy nemcsak az elmúlt három hónapban, hanem a régóta dézsmálták a község kasszáját.

Fotó: Getty Images

A pénzből ékszereket, márkás porcelánétkészleteket, autókat és ingatlanokat vásároltak. Ezeket az értékeket a kártérítés fedezeteként a hatóság vagyonbiztosítási csoportja lefoglalta, illetve zár alá helyezte.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Mecsek közterületi támogató alosztály munkatársainak segítségével január 19-én, a kora reggeli órákban közös lakásukon fogták el a párt, akik a gyanú szerint 2020 utolsó negyedévében elsikkasztották az önkormányzati pénzeket. A rendőrök szerint a 49 éves, helyi férfi az önkormányzat képviselő-testületének tagjaként 32 éves, önkormányzati alkalmazott párjával közel 15 millió forinttal károsította meg a helyi önkormányzat szociális ellátással foglalkozó szövetkezetét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.