BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Humanitárius válságot okozhat a járvány a szomszédban

Az egyre szigorúbb lezárások mellett is romlik a helyzet Szlovákiában.

Szlovákiát a koronavírus-világjárvány miatt humanitárius válság fenyegeti. A járványhelyzet rendkívül súlyos – adta hírül az Új Szó.

A járvánnyal foglalkozó orvosi konzílium egyik tagja, Alena Košťálová a keddi kormányültést követően felhívta a figyelmet arra, hogy

ha nem sikerül javítani a helyzeten, előfordulhat, hogy a Covid–19 betegségben szenvedő pácienseket a kórházak nem lesznek képesek fogadni.

Szlovákia az újabb járványhullám során a korábbiaknál súlyosabb helyzettel szembesült. Északi szomszédunknál is van lehetőség a harmadik oltás felvételére, és országszerte újabb és újabb szigorításokat vezetnek be.

A pandémiavonat mára annyira felgyorsult, hogy ha nem fékezzük meg, akkor tényleg egy humanitárius katasztrófába rohanunk bele

– nyilatkozta Alena Košťálová.

Fotó: Michal Cizek / AFP

A szakértők ismételt felhívása mellett Eduard Heger kormányfő is az oltás felvételére buzdítja az embereket, és kilátásba helyezte az oltóközpontok kapacitásának megerősítését.

A miniszterelnök szerint a koronavírus-fertőzött betegek számának további növekedése esetén az alapvető egészségügyi ellátáson kívül minden más kezelést korlátozni kell majd, mert az egészségügyi rendszer kapacitásai másképpen nem tudnak majd megbirkózni ekkora nyomással.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.