BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább szigorít nyugati szomszédunk

De a fenyőfaárusítást nem korlátozzák.

Ausztriában a kormány kezdeményezésére hivatalosan is meghosszabbította a járványügyi zárlatot a parlament illetékes főbizottsága. Kijárási korlátozást legfeljebb 10 napra lehet elrendelni, ezért volt szükség most az újabb határozatra. A zárlat hivatalosan december 11-ig tart – írja a krone.at.

Fotó: Christian Bruna / MTI/EPA

A változatlanul érvényes eddigi szabályokhoz egy új is érkezett: az alapvető cikkeket árusító üzletek nyitva tartása lesz más, csütörtöktől ezek a boltok legkésőbb 19 óráig lehetnek nyitva, noha eddig 21 óráig fogadhattak vásárlókat.

A fenyőfaárusítást nem korlátozzák, szabadtéren megkötések nélkül lehet fákat értékesíteni a karácsony előtti időszakban.

Az Egészségügyi Minisztérium emellett az oltási igazolások érvényességén módosított. December 6-tól a kétszer beoltottak zöld útlevelében az oltási igazolás 360 helyett csak 270 napig lesz érvényes. Csupán annak marad a 360 napos érvényesség, aki a két oltás óta át is esett a fertőzésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.