BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael katonai műveletet hajtott végre Damaszkuszban

Az orosz–ukrán háború kirobbanása óta először támadta meg Izrael az általa iráni katonai célpontoknak minősített létesítményeket.

Izrael katonai hadműveletet hajtott végre Damaszkuszban, a kilőtt rakéták többségét semlegesítették, ám ketten meghaltak a támadásban, és az anyagi kár is jelentős – közölte a szíriai állami médiára hivatkozva a Ynet.

Ez az első Izraelnek tulajdonított támadás az orosz–ukrán háború kirobbanása óta. Naftali Bennett izraeli miniszterelnök egyébként vasárnap telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, Olaf Scholz német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel. Izrael rendszeresen intéz támadásokat különböző, általa iráninak minősített katonai célpontok ellen Szíriában, a legutóbbira néhány órával Bennett és Putyin tárgyalását követően került sor, amelyen izraeli források szerint Putyin megerősítette, Oroszország támogatja Izraelt abban, hogy megvédje lakosságát és szuverenitását.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök (jobbra) moszkvai látogatását követően a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélése tartalmáról tájékoztatja Olaf Scholz német kancellárt Berlinben

Fotó: a német kormány sajtóhivatala

Bár jelenleg Ukrajnára figyel a világ, ezekben az országokban már régóta katonai konfliktus van

Több kontinensen is zajlanak háborúk, akad, ahol évtizedek óta ölik egymást a felek, sokszor nem is teljesen világos, hogy miért. Összeállításunkban utánanéztünk, hol tartanak a napjainkban is zajló fegyveres konfliktusok.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.