BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics Tibor: az európai fiatalok a radikalizálódás felé tartanak

A területfejlesztési miniszter szerint Európa sebezhetetlenségének mítosza végleg megsemmisült.

Nemzedékváltás történik, Európa a mai fiatalok számára egy online tér, mémekben fogalmazzák meg a politikai üzeneteket, leegyszerűsített, sarkos üzenetek ütköznek egymással, ez polarizálódás, radikalizálódás felé viszi Európát – jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Magyar Atlanti Tanács közgyűlése előtt A jövő Európája címmel tartott előadásában kedden a Magyar Tudományos Akadémián.

20230323 Naszály - Billegpuszta Gazdasági ÉvnyitóHagyományteremtő szándékkal először tartott gazdasági évnyitó rendezvényt a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) a Balogh-Esterházy kastélyban. Beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Fotó: Flajsz Péter  FP    HUSZ A képen: Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter
Fotó: Flajsz Péter / Komárom-Esztergom megyei 24 Óra

 

Navracsics Tibor azt mondta: egész Európában a radikálisabb pártok előretörése látható, a korábban középre tartó pártok vagy radikalizálódnak, vagy gyengülnek.

Arról is beszélt, hogy a legnagyobb fenyegetés természetesen az orosz–ukrán háború, ami azt üzeni, hogy Európa sebezhetetlenségének mítosza végleg megsemmisült, hiszen 1945 óta nem folyt a kontinensen olyan háború, amelyet a második világháború egyik résztvevője vívott volna. Kiderült, hogy az emberiség mégsem képes tanulni a történelemből, hiszen ha valaki tanulhatott volna a történelemből, az a Szovjetunió utódállama – jegyezte meg Navracsics Tibor.

Hangsúlyozta: alapvető fontosságú, hogy a háború fegyverszünettel megálljon, hogy a méltányos és igazságos békére irányuló tárgyalások mielőbb megindulhassanak. Mert ha a háború eszkalálódik, a jövő Európája veszélybe kerül – mondta a miniszter.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.