BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy tanulmány szerint 2021-ben rekordot döntött a fegyverekkel megölt gyerekek száma az USA-ban

Soha nem halt meg még annyi gyerek fegyverek miatt az Egyesült Államokban, mint 2021-ben. Ez 4752 gyereket jelent. Tennessee államban próbálják szigorítani a fegyvertartás szabályait, de a republikánus képviselők akadályozzák a jogszabályok módosítását.

Rekordot döntött a fegyverekkel megölt gyerekek száma az Egyesült Államokban 2021-ben – derült ki az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia új tanulmányából.

Bucharest,,Romania,-,October,25,,2019:,Candles,Lit,By,The
Fotó: LCV

A tanulmány szerint 2021-ben 4752 gyerek hal meg lőfegyverek miatt. 

Ez a szám egy évvel korábban 4368 volt, 2019-ben pedig 3390.

Az Egyesült Álamokban 2020 óta a fegyveres erőszak volt a gyermekek halálának első számú oka – írta meg a Reuters.

A tanulmányt akkor publikálták, amikor a tennessee-i törvényhozók elkezdték a közbiztonságról szóló szabályokat felülvizsgálni az év elején, Nashville-ben történt iskolai lövöldözés után. Ekkor három gyerek és három tanár halt meg.

Egy dél-karolinai orvos azt nyilatkozta, hogy mikor praktizálni kezdett, nem gondolta volna, hogy ennyi meglőtt gyereket kell majd kezelnie a pályafutása alatt.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságok körülbelül 67 százalékát fekete gyerekek követték el, miközben a fegyverrel elkövetett öngyilkosságok 78 százalékát fehér gyerekhez kötik.

Minden évben, Tennessee-ben 128 gyerek és tinédzser hal meg fegyverektől

– mondta a nashville-i Vanderbilt Egyetem fiatalja és a Students Demand Action fegyverellenes erőszak-ellenes szószólója, Iman Omer.

Tennessee kormányzója, Bill Lee a rendkívüli ülésen arra kérte a törvényhozókat, hogy erősítsék meg az úgynevezett vörös zászlós törvényeket, amelyek célja, hogy a lőfegyvereket távol tartsák a gyerekektől. Ezek a jogszabályok akadályokba ütköznek az állam republikánus képviselői miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.