BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: nagy veszteség ért tegnap bennünket

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország egyedül maradt az EP választásokon. A miniszterelnök újból sok erőt kívánt Robert Fico szlovák kormányfőnek.

Ebben a választási kampányban nem számíthatunk Szlovákiára, komoly veszteség ért bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök legújabb videójában, melyet a Facebookok tett közzé. A miniszterelnök újból kiemelte, hogy „erőt, egészséget, jobbulást, felépülést, túlélést” kíván Robert Fico szlovák miniszterelnöknek.

ORBÁN Viktor; FICO, Robert
Orbán Viktor: nagy veszteség ért tegnap bennünket / Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A miniszterelnök elmondta, hogy Szlovákia is sokáig háború párti volt, de Robert Fico személyének köszönhetően az ország elindult a béke irányába. Emiatt pedig Magyarország számíthatott Szlovákia támogatására az európai parlamenti választásokon, de „ennek tettek most keresztbe” – mondta Orbán Viktor.

Egymagunk voltunk mi magyarok, akik a béke hangján beszéltünk Európában. Nagy nehezen már majdnem kaptunk egy társat

– mondta beszédében Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy „ebben a választási kampányban már nem számíthatunk rá”, utalt ezzel a jelenleg kórházban fekvő Robert Ficóra. Orbán Viktor szerint Robert Fico a legfontosabb hónapokban esett ki a munkából. Bár bizakodunk a felépülésében, ma egyedül kell küzdenünk a békéért. A miniszterelnök felhívja a figyelmet arra, hogy mostantól készeres erővel kell küzdenünk a békéért, és így 

minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak.

A szlovák miniszterelnök állapota „stabil, de továbbra is nagyon súlyos” – mondta Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön. A Nyitrabányán szerdán elkövetett merénylet után több lőtt sebbel életveszélyes állapotban kórházba szállított kormányfőn öt órán át tartó életmentő műtétet hajtottak végre.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.