BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 814. napja – Orosz olajfinomítókat bombázott Ukrajna

Steppe Wolves unit performs combat work in the Zaporizhzhia direction
Összefoglaló:

Tűz ütött ki egy olajfinomítóban az oroszországi Krasznodari körzetben található Tuapsze városában egy éjszakai dróntámadás után. Az orosz légvédelem állítólag 102 ukrán drónt lőtt le éjszaka, köztük 44-et a Krasznodari terület felett – közölte az orosz védelmi minisztérium. A Krasznodari terület hadműveleti központja szerint a lehulló dróntörmelékek miatt ütött ki a tűz.

Steppe Wolves unit performs combat work in the Zaporizhzhia direction, Ukrajna
Orosz olajfinomítókat bombázott Ukrajna / Fotó: NurPhoto via AFP

A közlések szerint a tüzet már eloltották, és egyelőre nem esett szó sérültekről vagy áldozatokról. Az oroszországi Novorosszijszk városában is több drón- és rakétatámadás ért egy olajfinomítót, ami áramkimaradásokat okozott – írja a The Kyiv Independent.

Amerikai tisztviselők kritizálták az orosz olajfinomítók elleni csapásokat, ugyanis Washington nem támogatja Ukrajna ilyen jellegű támadásait.

Válaszul Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy Kijevnek joga van saját fegyvereivel csapást mérni Oroszország belsőbb célpontjaira.

Ukrajna április végén is olajfinomítókat és katonai repülőteret vett célba az annektált Krímmel határos orosz régióban, mivel Oroszország azt állította, hogy légvédelmi rendszerei több mint hatvan drónt tartóztattak fel a térségben. Az orosz földön végrehajtott csapások kapcsán az ukrán energiaügyi minisztérium azt nyilatkozta, hogy két krasznodari kőolajfinomítót is eltaláltak a drónjaik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.