BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra berobbanhat a koronavírus? A fővárosban és Debrecenben már magas a koncentráció a szennyvízben

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapest központi és déli részén, valamint Debrecenben az emelkedett kategóriába tartozik, Tatabányán, Székesfehérváron, Pécsen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Szegeden, Békéscsabán és Budapest északi telepén a mérsékelt, máshol az alacsony tartományba esik. Győr kivételével az összes mintavételi helyszínen emelkedést állapítottak meg.

Továbbra is enyhén emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. Mint írták, az év 29. hetében a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja enyhén emelkedett.

szennyvíz, koronavírus
Emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben / Fotó: Northfoto

Hozzátették: a mintavételi helyek többségét, 11 helyszínt emelkedő tendencia jellemzett, stagnálás volt megfigyelhető tíz mintavételi területen, míg csökkenést csak Győrben tapasztaltak. 

Győr kivételével minden mintában kimutatható a koronavírus örökítőanyaga 

– írták. A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapest központi és déli részén, valamint Debrecenben az emelkedett,  Tatabányán, Székesfehérváron, Pécsen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Szegeden, Békéscsabán és Budapest északi telepén a mérsékelt, máshol az alacsony tartományba esik.

Világszerte a gyerekek 84 százaléka kapta meg a diftéria, tetanusz és szamárköhögés elleni védőoltásokat. Ez csökkenés a koronavírus-járvány előtti szinthez képest. A WHO szakértői szerint ennek az az oka, hogy a pandémia alatt rendkívül megnőtt az oltásszkeptikusok száma.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.