BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 341. napja – többen meghaltak egy rejtélyes helikopter-balesetben

null
Összefoglaló:

Két katona meghalt, többen pedig megsebesültek, miután kedd este lezuhant az izraeli légierő egyik helikoptere a Gázai övezet déli részén – írta a Times of Israel. A hadsereg balesetnek minősítette a tragédiát, de egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi okozta a balesetet. 

Ketten meghaltak egy rejtélyes helikopter-balesetben / Fotó: AFP (illusztráció)

Az UH-60 a 123. századból Rafahba repült a 669-es egység orvosi csapattal, hogy evakuáljanak egy súlyosan megsebesült harcmérnököt. Az utolsó landolási szakaszban egy IDF táborban Rafahban a helikopter a földbe ütközött. A helikopter nem érte el az ellenséges tűz, és a lezuhanás pillanatokkal azelőtt történt, hogy a repülőgépnek le kellett volna szállnia, vagyis ne jelentős magasságból csapódott be a földbe.

A fedélzeten tartózkodók mind megsérültek. Összesen két katona életét vesztette, további nyolcat pedig kórházba szállítottak, közülük négy állapota súlyos. 

A négy súlyos sebesült között van a harci mérnök is, aki korábban evakuáltak. 

Még mindig nem világos, hogy mi vezetett a balesethez, ezért vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy a helikopter miért ütközött a földbe. Az elesett katonák nevét még nem hozták nyilvánosságra, de családjukat értesítették. Korábban beszámoltunk arról is, hogy humanitárius zónára mért csapást az izraeli hadsereg a Gázai övezet déli részén. A támadásban negyvenen meghaltak és hatvanan megsebesültek. Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint a célpont a palesztin övezetet irányító, Hamász fegyvereseinek egyik központja volt. A támadó helikopter magas rangú terroristákra sújtott le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.