BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kigyulladt egy vonat Tiszafüreden

Kigyulladt egy vonat a tiszafüredi állomás közelében. Az utasokat buszokkal szállítják tovább.

Kigyulladt a Debrecenből Füzesabonyba tartó vonat mozdonya kedden a tiszafüredi állomás közelében, az utasokat időben leszállították – közölte a Mávinform a honlapján.

Train,Tracks,Interchange,Leading,Around,A,Curve,As,A,Controlled
Fotó: Shutterstock (a kép illusztráció)

A vasúttársaság azt írta, a tüzet már eloltották, de a meghibásodott szerelvény akadályozza a közlekedést Tiszafüred és Egyek között, ezért a délutáni órákban a Debrecen–Tiszafüred vonalon jóval hosszabb eljutási időre kell számítani.

Az utasok a Volánbusz környékbeli, menetrend szerinti járataival utazhatnak, amelyeken a fennakadás végéig elfogadják a vasúti jegyeket is – áll a közleményben. 

 

Nemrég Lázár János építési és közlekedési miniszter bejelentett konkrétumokat a már korábban meghirdetett vasútfejlesztési programról. Először is leszögezte, hogy a MÁV-járműparkot és a hazai vasúti pályát nem tudják varázsütésre megújítani, mert 30 év hátrányunk van, de nekiállnak. Majd közölte, hogy 

közel 850 milliárd forint forrást rendelnek a feladatra.

Ebből a pénzből

  • mintegy félezer kilométernyi sínt újítanak fel,
  • újraindítják a hazai IC-kocsik gyártását
  • és jó minőségű használt járműveket szereznek be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.