BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Flood In Poland

Árvíz: átszakadt a lengyel gát egy húszezres településnél, a második emeletig árasztott el mindent – videó

Döbbenetes a helyzet Lengyelország számos részén. Az árvíz pusztító, és ezt most különösen Klodzko városa tapasztalja meg, ahol átszakadt a gát.

Tombol az árvíz Közép-Európában, a legsúlyosabban érintett térség most már egyértelműen Lengyelország, ahonnan sokkoló felvételek érkeznek az aktuális helyzetről.

Flood In Poland
Fotó: AFP

A legdrámaibb képek Klodzko városában készültek. Ez egy 25 ezres település az alsó-sziléziai vajdaság délnyugati részén Boroszlótól mintegy 80 kilométerrel délnyugatra. A települt ugyanis egy gátszakadást követően brutális árhullám érte el.

Amit most itt látunk, az apokalipszis. Az embereknek el kellett hagyniuk az otthonaikat. Az utcákon törmelék- és sárhalmok vannak. Sok helyen az épületek második emeletéig ér a víz. De legalább a víztömeg apadásnak indult – írta le a helyzetet egy helyi tudósító.

A körülmények azonban továbbra is nehezek, nincs víz és áram se. A lengyel hatóságok mindent megtesznek, hogy segítsenek a bajbajutottakon, a rendőrség és a hadsereg is jelen van, helikoptereket is bevetettek. A közhangulat a katasztrófa ellenére is nyugodt.

Az árvíz jelenleg északnak vonul a folyók mentén a Balti-tenger felé. Vagyis ahogy javul Klodzko helyzete, annál inkább nő a veszély Boroszlóban, de akár a német Drezdában is.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.