BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Levelet is írt, mielőtt Trumpra támadt a merénylő – ez áll benne

A fegyveres végül egy lövést se tudott leadni a volt elnökre. Azonban az előkerült levél tisztázza, hogy Ryan Routh merényletre készült.

Mielőtt Ryan Routh megpróbálta megölni Donald Trump republikánus elnökjelöltet a politikus golfpályáján, levelet is írt, amiben leszögezi, hogy Donald Trump elleni gyilkossági kísérletre készül.

Police shares footage of suspect in apparent assassination attem
A Trump elleni merénylet megkísérlője, Ryan Routh / Fotó: AFP

A levélre azután bukkantak, hogy egy szemtanú jelentkezett, hogy Routh egy dobozt hagyott nála hónapokkal korábban, amiben lőszert, fémcsövet, szerszámokat és építőanyagokat, négy telefont és leveleket is találtak. Ezek egyikében írta a merénylő, hogy: 

Ez egy gyilkossági kísérlet volt Donald Trump ellen, amiben elbuktam. Igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból. Most rajtatok a sor, hogy befejezzétek a munkát és 150 ezer dollárt ajánlok annak, aki megteszi. 

Az előkerült iratok segítik az ügyészek dolgát

Egy másik levélben a CNN szerint Routh arra panaszkodik, hogy azzal, hogy Trump leállította a párbeszédet Iránnal, fellobbantotta a Közel-Keletet. A dobozt a tanú kinyitotta a gyilkosság hírére, majd értesítette a hatóságokat. Mivel Rotuhot egyelőre csak fegyvertartással kapcsolatos bűncselekményekkel vádolják, számukra kapóra is jön a levél. 

A merénylő fogva tartásáról vagy szabadon engedéséről szóló tárgyalást hétfőn tartják.

Egy golfpálya ideális helyszín egy merényletre / Fotó: Chandan Khanna / AFP

Az ügyészek szerint Rothra a Secret Service egyik ügynöke nyitott tüzet, a biztonsági személyzet ugyanis pár lyukkal megelőzte Trumpot a golfpályán. Az egyik ügynöknek pedig szemet szúrt egy bokorból kilógó puskacső. Miután tüzet nyitott a merénylő eliszkolt, majd elhajtott. A telefonja cellainformációi szerint viszont előtte Routh 12 órán át várt áldozatára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.