BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb falvakat foglaltak el az oroszok

Donyeck és Harkiv régióban tört előre az orosz hadsereg. A hadügyminisztérium szerint a haderő 128 helyen mért csapást az ukránokra.

Elfoglalta a Harkiv régióban található Visneve települést, valamint Donyeckben Krutoj Jart az orosz hadsereg – jelentette kedden az orosz hadügyminisztérium. A tájékoztatás szerint az előbbit a nyugati, az utóbbit a középső hadseregcsoport hódította meg.

elfoglalt
Heves harcok dúlnak Donyeckben, újabb falvakat foglaltak el az oroszok / Fotó: AFP

Az orosz hadügyminisztérium azt is elárulta az Izvesztya beszámolója szerint, hogy a műveleti-taktikai légierő, robotrepülőgépek, a rakétacsapatok, valamint a tüzérség 128 körzetben mért csapásokat az ukrán haderőre.

Az elmúlt héten falvak sorát foglalta el az orosz hadsereg

A múlt héten az orosz hadsereg Nelepovkát, Mkejevkát, Marinovkát, Leszovkát, Ukrajnszkot, Osztrojét és Grigorovkát is elfoglalta Donyeckben. Szeptember 8-án pedig az orosz hadügyi tárca Novogrdovka meghódításáról tett közzé jelentést, ugyancsak Donyeckből. A település egyik lakója szerint az ukrán hadsereg erőszakkal távolította el az ott élőket.

A donyecki orosz offenzíva így, bár lassan, de tovább halad előre, nem tudta feltartóztatni a kurszki betöréssel az ukrán hadsereg, az orosz–ukrán háborúban nem következett be fordulat.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.