BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli katonák valószínűleg megölték a Hamász új vezetőjét

A Hamász három fegyveresével végeztek a közelmúltban Gázában, egyikük Szinvár lehetett. Azt ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy az IDF és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat a végső, bizonyító erejű azonosításra vár.

Az izraeli hadsereg (IDF) katonái valószínűleg megölték Jahja esz-Szinvárt, a Hamász iszlamista terrorszervezet augusztusban kinevezett új politikai vezetőjét – jelentette a helyi média katonai forrásokra hivatkozva csütörtökön.

Jahja esz-Szinvár, a Hamász vezetője / Fotó: AFP

A katonák a Gázai övezetben egy művelet során vették tűz alá az épületet, amelyben a Hamász fegyveresei tartózkodtak. A ház egy részét az IDF megsemmisítette, a romok alól három férfi holtteste került elő, akiknek egyike Szinvár lehet.

A 12-es kereskedelmi televízió bemutatta a holttestet, amelyben felismerhető a terrorista, aki akkor még a Hamász gázai irányítójaként tervelte ki az októberi akciót. Az izraeli erők a Ynet értesülése szerint egy véletlenszerű akcióban végeztek a három fegyveressel.

Azt ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy az IDF és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat a végső, bizonyító erejű azonosításra vár. A lapnak nyilatkozó magas rangú tisztviselő szerint a helyszínen több olyan jel volt, amely alátámasztja, hogy Szinvárral végeztek.

Izrael újabb támadásra készül a Hezbollah ellen

Izrael újabb libanoni régiók lakosait szólította fel lakóhelyük elhagyására, ugyanis újabb támadást tervez. Állítása szerint a megnevezett régiókban Hezbollah-létesítmények vannak, melyek ellen támadást fognak indítani.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.