BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A villamossínekre költözött az autóbuszközlekedés a Bartók Béla úton

Az autóbuszok közlekedését elválasztják a közúti forgalomtól, így egyenletesebben és gyorsabban tudnak a közösségi közlekedés járművei haladni.

A XI. kerületben a Bartók Béla úti villamospálya augusztus 27-től tömegközlekedési folyosóként üzemel, ami azt jelenti, hogy az autóbuszok a villamosokkal azonos nyomvonalon, közös megállóhelyeket használva közlekednek. A fejlesztésnek köszönhetően az autóbuszok közlekedését elválasztják a közúti forgalomtól, így egyenletesebben és gyorsabban tudnak a közösségi közlekedés járművei haladni, az átszállás pedig kényelmesebbé válik – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Fotó: BKK

Csütörtöktől a Bartók Béla úton az ott közlekedő buszjáratok is a villamosvágányokon haladnak. A fejlesztés eredményeként már nemcsak a villamosokkal, de a buszjáratokkal is a közúti forgalomtól függetlenül lehet közlekedni.

A társaság közlése szerint Az új buszközlekedési rend előnye, hogy a buszok és a villamosok közös megállóhelyeket használnak, ami egy esetleges átszállást rendkívül kényelmessé tesz. A fejlesztést komplex munka előzte meg, hiszen azt csak a forgalom felmérése, és a közlekedési lámpák megfelelő áthangolása után – amelynek köszönhetően a más-más menetdinamikával rendelkező villamosok és a buszok sem zavarják egymást – lehetett bevezetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.