BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb magyar luxushotel került fel a Michelin Guide listájára

Bekerült a Michelin Guide Hungary által ajánlott szállodák közé az Andrássy Kúria & Spa, a Tokaj-Hegyalja szívében, Tarcalon található ötcsillagos hotel. A Botaniq Collection részeként működő szálloda étterme, a Bobajka már tavaly ősszel Michelin-ajánlást kapott.

Bekerült a Michelin Guide Hungary által ajánlott szállodák közé az Andrássy Kúria & Spa, a Tokaj-Hegyalja szívében található ötcsillagos hotel – közölte a BDPST Group. 

Andrássy Kúria & Spa
Michelin Guide-ajánlás: felbecsülhetetlen érték a turisztikai piacon / Fotó: Andrássy Kúria & Spa

A Michelin Guide-ajánlással a Botaniq Collection részeként működő szálloda kiemelkedő színvonalú szolgáltatásait, egyedi atmoszféráját és a vendégei számára nyújtott, felejthetetlen élményeket ismerik el – írják a világ legismertebb turisztikai kalauzába kerülés kapcsán.
A világ legkiemelkedőbb éttermeit 1926-tól elismerő Michelin Guide 2023 októberétől ajánl folyamatosan olyan szálláshelyeket is, amelyek stílusukkal, szolgáltatásaikkal és személyiségükkel világszinten kiemelkednek. 

A BDPST Group 2017 óta végzi a szálloda üzemeltetését, és dolgozik kreatív koncepciójának fejlesztésén, 2019-től tulajdonosként is. 
Az Andrássy Kúria & Spa mostanra egy olyan önálló úti cél lett Tokaj-Hegyalja szívében, ahol a vendégek személyre szabott programokon keresztül fedezhetik fel 

  • a régió gasztronómiai és kulturális örökségét
  • a pince- és dűlőtúrák, 
  • az Áldó Krisztus-szoborhoz vezető, piknikkel kiegészített kirándulások révén,

amelyek mind hozzájárulnak az élményhez, amelyet a hotel nyújt a hazai és a külföldi vendégei számára. 

michelin guide
A rangos válogatásba bekerült hotel belülről / Fotó: Andrássy Kúria & Spa

Az 1700-as években épült főúri kúria kifinomult dizájnja ötvözi a történelmi múltat a modern kényelemmel, a szálloda szobáinak kialakítása a vidéki nemesi családok régi fotóiból merít inspirációt, amelyek vadászat, lovaglás vagy kerti piknik alkalmával készültek. 

Michelin-kalauz: itt a friss magyar lista, még több éttermet ajánlanak, és legtöbbet vidéken

Tizennégy magyarországi étteremmel bővült a lista, miután hetvenöt ajánlott hely szerepel a Michelin Guide Hungary 2023 névsorában, amelyet ma hoztak nyilvánosságra. Az ajánlott helyek közül 28 Budapesten, 47 pedig a fővároson kívüli városokban, településeken és falvakban található. Csillag nem veszett el, mindenki megtartotta, de senki sem gyarapította a számukat, a szigligeti Villa Kabala pedig zöld csillaggal került be az éttermi kalauzba.

A térség nem ismeretlen a Michelin inkognitóban utazó tesztelői előtt: 

a szálloda étterme, a Bobajka tavaly ugyancsak Michelin-ajánlást kapott. 

A Bobajka helyi alapanyagokra épülő, regionális ízvilágot népszerűsítő fogásai szintén hozzájárulnak az autentikus élményhez, amelyet modern és friss megközelítéssel tálalnak – hangsúlyozzák az új ajánlásról beszámoló közleményben. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.