BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország kész lenne tárgyalni Ukrajnával

Szergej Versinyin külügyminiszter-helyettes szerint Moszkva nyitott az előfeltételek nélküli tárgyalásra – erre Kijev miatt nem került még sor.

Moszkva kész előfeltételek nélkül tárgyalóasztalhoz ülni Kijevvel – nyilatkozta Szergej Versinyin orosz külügyminiszter-helyettes a Zvezda című lapnak.

Szergej Versinyin szerint Oroszország hajlandó tárgyalni Ukrajnával.
Szergej Versinyin szerint Oroszország hajlandó tárgyalni Ukrajnával.
Fotó: Twitter

A Ria Novosztyi szerint a tárcavezető-helyettes kiemelte, hogy az ukrán fél volt az, amely Washington és Brüsszel vezetésével felmondta a korábbi párbeszédet Oroszországgal.

Mi már korábban is elmondtuk, hogy nyitottak vagyunk a tárgyalásokra. De csakis előfeltételek nélküli, a létező valóságon alapuló tárgyalásokra. Olyanokra, amelyek figyelembe veszik az általunk nyilvánosan meghirdetett célokat

– foglalta össze.

A tárcavezető helyettese hozzáfűzte, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat alatt is lehet tárgyalásokat folytatni. A politikus kiemelte, hogy nem rajtuk múlik a dolog, és bízik abban, hogy Joe Biden elnök és közvetlen környezete megfontoltságot és bölcsességet tanúsít majd.

A háború kezdete óta a Kreml többször jelezte, hogy kész a tárgyalásokra, ám Kijev törvényhozási szinten megtiltotta azokat. Ukrajna ugyanis nem enged a háború előtti területéből. Emiatt nyilatkozott úgy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy nem akarnak egy harmadik minszki megállapodást. És emiatt beszélt a Kreml sajtófőnöke, Dmitrij Peszkov arról, hogy Kijev nem hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni.

Állítólag Oroszország egy tengeri drónnal támadta meg a Dél-Ukrajnát Moldovával és Romániával összekötő hidat

Hatalmas robbanás rázta meg a Zatoka hidat Ukrajna déli részén, Odessza közelében, a Moldovai Köztársaságba és Romániába vezető legfontosabb úton. Egy a Twitteren közzétett videón látható részletek alapján valószínűnek tűnik, hogy egy felszíni tengeri drón támadása nyomán robban fel egy bomba a híd egyik pillére mellett. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.