BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A TIR Biztosítónál tart ellenőrzést a PSZÁF

A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) hétfőn a tartalékolás ellenőrzésére vizsgálatot indított a TIR Biztosító Egyesületnél - tudta meg a Népszabadság.

A hatóság szakértői arra keresik a választ, hogy a szervezet eszközei megfelelő fedezetet nyújtanak-e a már bekövetkezett, de még ki nem fizetett, illetve a várhatóan bekövetkező káreseményekre. A PSZÁF lépése érthetetlen, hiszen a már leadott, második negyedéves adataikból egyértelműen kiderül, az egyesület az előírásoknak megfelelően képzett tartalékot - mondta Gálffy Alice. A TIR vezérigazgatója szerint a MÁV Biztosító körüli botrány kapcsán indított eljárást a felügyelet a cégnél. Az ügyfeleket cserbenhagyó MÁV Biztosító pedig rossz fényt vet a többi egyesületre - fogalmazott Gálffy Alice.

Binder István, a PSZÁF szóvivője TIR-vizsgálatról nem kívánt részleteket elárulni, csupán annyit közölt: a kampány közeledtével a felügyelet az autósok biztonságának szavatolása érdekében fontosnak tartja megvizsgálni, hogy a piaci szereplők felkészültek-e az átszerződési szezonra. Bármelyik érintett biztosítónál lehetnek a jövőben ellenőrzések, függetlenül attól, hogy az adott cég egyesületi formában vagy részvénytársaságként működik - tette hozzá Binder.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.