BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymilliárd euróért vett biztosítót Mexikóban az AXA

Lezárta a mexikói Seguros ING felvásárlását a francia AXA-csoport. A cég egymillió eurót fizetett a közép-amerikai ország harmadik legnagyobb biztosítójáért.

A Magyarországon is érdekelt AXA csoport 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a korábban az ING leányvállalataként működő, Mexikó harmadik legnagyobb biztosítójaként számon tartott Seguros ING társaságban. A februárban elindított tranzakció értéke eléri az egymilliárd euró (235 milliárd forint) összeget.

A Seguros ING 12 százalékos piaci részesedésével a közép-amerikai ország harmadik legnagyobb biztosítótársasága, amely 17, illetve 19 százalékos részesedésével a második legnagyobb szereplőnek számít a gépjármű-biztosítási és az egészségbiztosítási szolgáltatásokat nyújtó társaságok között. Az életbiztosítási szolgáltatások piacán a Seguros ING 6 százalékos részesedéssel bír.

A 4200 főt foglalkoztató biztosítótársaság kiterjedt értékesítési hálózata 7500 ügynököt foglal magába, így Mexikó 54 városában 5,5 millió ügyfelet szolgál ki. A Seguros ING 2007-ben 1,3 milliárd euró (305 milliárd forint) árbevételt ért el, míg saját tőkéje 600 millió eurót (140 milliárd forintot) tett ki. „A Seguros ING akvizíciója révén az AXA vezető pozícióra tesz szert egy jelentős növekedést felmutató piacon. Meggyőződésünk, hogy szaktudásunkkal új növekedési pályára állíthatjuk a biztosítótársaságot, s növelhetjük jövedelmezőségét” – mondta Henri de Castries, az AXA csoport elnök-vezérigazgatója. „Az elmúlt időszakban Ázsiában, Kelet-Európában és a Mediterrán-térségben végrehajtott akvizíciókkal együtt, a Seguros ING a mexikói piacon támogatja az AXA 2004-ben elindított, Ambíció 2012 nevű üzleti növekedési programjának megvalósulását.” – tette hozzá de Castries.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.