BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OPEC-elnök: Ha olcsó a dollár, drága az olaj

Az OPEC elnöke leginkább az amerikai dollárra fogta az olaj drágulását. Chakib Khelil szerint ahogyan csökken a dollár árfolyama, úgy nő az olaj ára, számításai szerint egy százalékos dollárárfolyam-csökkenés 4 dolláros olajáremelkedést hoz.

Khelil, aki Algéria energiaügyi minisztere is, országa hírügynökségének azt nyilatkozta, hogy az olaj ára az elkövetkezendő hetekben emelkedik majd és figyelemmel kísérik a dollár árfolyamalakulását.

Megismételte, hogy az olajkínálat jelenleg elégséges, egyensúlyának megléte a kereslettel mindenkinek az érdeke, míg az áremelkedés "senkinek" nem áll érdekében. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az olaj áremelkedéséért 60 százalékban a dollár és a geopolitikai problémák okolhatók, 40 százalékban pedig a bioetanol piacra erőltetése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.