BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb rekordon a forint!

Újabb rekordot állított be a forint árfolyama hétfőn kora délután: a budapesti bankközi kereskedelemben 232,65/75 forinton is jegyezték az eurót.

A forint a magas kamatoknak, a forintkötvények viszonylag magas hozamának, a javuló makrogazdasági alapoknak és nem utolsó sorban a számos opciós küszöb áttörését követő spekulációnak köszönheti erősödését. A kereskedők szerint a forint "nem lesz már sokkal gyengébb, de erősebb még lehet". Az elkövetkező hetekre-hónapokra 230-235 forintos sávban várják az euró árfolyamát.

A forint július negyedikén törte át a 234-es szintet az euróval szemben. Másnapra kicsit gyengült, de továbbra is szárnyalt. A szakértők már ekkor a 225-ös határról beszéltek, végül a hazai fizetőeszköz 233,99-es váltási szinten zárta az előző hetet az euróval szemben. A napok óta tartó csúcsközeli állapot után borús képet fest a hazai gazdaság és az erős forint viszonyáról a Financial Times. Itthon az erős forint jelentette veszélyekre figyelmeztetett Gráf József földművelésügyi- és vidékfejlesztési miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.